Tobleronetaart

Met deze toblerone taart kun je altijd voor de dag komen. Of het nu is om te trakteren of als desert, bordjes zullen worden afgelikt zo vol van smaak.

En aan de calorieën denken we heel even niet 😉

Recept Afdrukken
Tobleronetaart
Maaltijd Dessert
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Passieve Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Dessert
Keuken Nederlands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Passieve Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Bodem maken
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt 160 g Toblerone au bain-marie.
  3. Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  4. Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel.
  5. Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Bodem klaar
  1. Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Topping
  1. Smelt ondertussen voor de ganache 140 g Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door. Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart.
Afwerking
  1. Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache. Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

0 comments on “TobleronetaartAdd yours →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *