Kip spiezen met dry rub

Een eenvoudig recept voor kipspiezen met een fantastisch resultaat. Met een rub, paprika, ui en perzik laat je iedereen smachten naar meer.

Recept Afdrukken
Kip spiezen met dry rub
Maaltijd Barbeque, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Keyword kip
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Barbeque, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Keyword kip
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een marinade van 2 eetlepels rub, 3 theelepels kerriepoeder, 3 eetlepels olijf olie en peper en zout naar smaal. Mix goed door elkaar.
  2. Snij de kipfilets door de lengte en dan 4x door. Je hebt nu 16 min of meer gelijke stukjes.
  3. Marineer de stukjes kipfilet, mix goed. En zet de kipfilet afgedekt tenminste 1 uur in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken. Je kunt trouwens ook direct spiesjes maken als je haast hebt, dit smaakt ook prima.
  4. Snij de paprika, ui en perzik(ken) in kleine stukjes
  5. Maak nu de spiesjes: doe 1 stukje ui, 1 stuk kipfilet, 1 stukje paprika, 1 stukje perzik op één spies en herhaal dit nog 3 keer. Zie foto voor voorbeeld.
  6. Gril de spiezen nu op de bbq met directe hitte. Draai regelmatig om. Meet de kerntemperatuur van de dikkere stukjes kip. Bij 72 graden is de kip goed gegaard. Lekker met kerrie-ananassaus, eet smakelijk!
Notities

 

0 comments on “Kip spiezen met dry rubAdd yours →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *