Een van de eerste recepten die ik maakte uit de BBQ-bijbel van Julius Jaspers waren deze gevulde uien. Vingerlikkend lekker en niet moelijk om te maken.
Ik serveer dit gerecht als voorgerecht. Je kunt dit zowel klaarmaken op de BBQ of in de oven.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 grote uien
- 50 ml olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 200 gram champignons klein gesneden
- 100 gram baconreepjes
- 200 ml kippenbouillon
- 50 gram parmezaanse kaas
- peterselie versgesneden of uit een kruidenpotje
- panko of broodkruim
Ingrediënten
|
|
Instructies
- 'Onthoofd' de zes uien en haal met een lepel voorzichtig al het uienvlees eruit. Laat de buitenste 2 schillen zitten. Bewaar de 'lege' uien, hier serveer je je voorgerecht in.
- Snij het verzamelde uienvlees fijn en fruit dit zachtjes in de olijfolie
- Voeg nu de knoflook, champignons en de baconreepjes toe en bak dit even aan zodat het iets krokant wordt.
- Blus af met de kippenbouillon en laat het indampen tot er een dikke puree ontstaat. Voeg nu de parmezaan toe en besprenkel de peterselie. Nog even goed mengen. Eventueel laat je het nu afkoelen.
- Vul de lege uien nu met het uienmengsel, strooi een beetje broodkruim op de uien. Zet de uien nu 20 minuten op de BBQ, gematigde temperatuur (190 graden). Je kunt dit ook in een ovenschaal in je voorverwarmde oven zetten.
- Serveer nu gevulde uien. Je disgenoten zullen onder de indruk zijn van de opmaak en belangrijker nog de smaak. Bon appetit!
Notities
0 comments on “Gevulde uien van Julius Jaspers” Add yours →