Flammenkuchen van de bbq of uit de oven

Super makkelijk om te maken en het is zo heerlijk. Je kunt deze flammenkuchen als hoofdgerecht eten met bijvoorbeeld een salade, maar ook als voorgerecht. Je kunt, net als bij een zelfgemaakte pizza, zelf variëren met andere ’toppings’.

Ik heb zelf een pizza plaat (steen) die ik op de bbq leg. Deze verwarm ik ongeveer 15-20 minuten op 200 graden en vervolgens leg ik de flammenkuchen hier 15-20 minuten op.

In de oven werkt het net zo, de oven voorverwarmen op 200 graden en de flammenkuchen op een bakplaat 15-20 minuten bakken.

Recept Afdrukken
Flammenkuchen van de bbq of uit de oven
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer je de BBQ gebruikt, leg dan de pizza steen (plaat) op het rooster, gebruik indirecte warmte en verwarm de BBQ gedurende 20 minuten op ongeveer 200 graden.
  2. Snij de uien in ringen.
  3. Snij de plakjes ontbijtspek twee keer doormidden zodat je kwarten krijgt.
  4. Rol het deeg uit. Laar het bakpapier onder het deeg zitten.
  5. Rol de randjes van het deeg iets op. Dit is niet perse nodig, maar wel praktisch als je de flammenkuchen in stukken snijdt en uit de hand eet. En het ziet er mooier uit 😉 Smeer de crême fraiche uit over het deeg. Bedek de hele bodem.
  6. Verdeel de uien en het spek over het deeg. Het spek kun je gerust als plukje op het deeg leggen.
  7. Strooi als laatste de geraspte kaas. Je flammenkuche is nu klaar om gebakken te worden.
  8. Bak de flammenkuche gedurende 15 tot 20 minuten in de oven of op de BBQ. Controleer de laatste 5 minuten hoe het garing staat. Eet smakelijk!

0 comments on “Flammenkuchen van de bbq of uit de ovenAdd yours →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *