Gerookte zalm gevuld met ei
Porties Prep Tijd
4 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen.
  2. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm.
  3. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper.
  4. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan.
  5. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  6. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.