Gevulde uien van Julius Jaspers
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. ‘Onthoofd’ de zes uien en haal met een lepel voorzichtig al het uienvlees eruit. Laat de buitenste 2 schillen zitten. Bewaar de ‘lege’ uien, hier serveer je je voorgerecht in.
  2. Snij het verzamelde uienvlees fijn en fruit dit zachtjes in de olijfolie
  3. Voeg nu de knoflook, champignons en de baconreepjes toe en bak dit even aan zodat het iets krokant wordt.
  4. Blus af met de kippenbouillon en laat het indampen tot er een dikke puree ontstaat. Voeg nu de parmezaan toe en besprenkel de peterselie. Nog even goed mengen. Eventueel laat je het nu afkoelen.
  5. Vul de lege uien nu met het uienmengsel, strooi een beetje broodkruim op de uien. Zet de uien nu 20 minuten op de BBQ, gematigde temperatuur (190 graden). Je kunt dit ook in een ovenschaal in je voorverwarmde oven zetten.
  6. Serveer nu gevulde uien. Je disgenoten zullen onder de indruk zijn van de opmaak en belangrijker nog de smaak. Bon appetit!
Notities