Irish stew uit de slowcooker
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Iers
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
6-7
uur
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
6-7
uur
Ingrediƫnten
3
el
olijfolie
500
gram
riblappen
in stukjes gesneden.
1
tablet
vleesbouillon
1
lauriersblaadje
0,5
liter
water
150
gram
knolselderij of koolraap
in blokjes gesneden
0,5
bos
winterpeen
in stukjes gesneden
2
uien
in halve ringen gesneden
250
gram
aardappelen (kleine)
Instructies
Snij de wortel in stukken, de uien in halve ringen en de knolselderij (of koolraap) in blokjes
Verhit de olie in een pan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan.
Zet de slowcooker op stand I en vul deze met het vlees, de gesneden groenten en de aardappels.
Schenk de halve liter water in de slowcooker en leg het lauriersblaadje en vleesbouillontablet er ook in.
Laat de slowcooker nu minimaal 6 tot 7 uur aanstaan en maak de stew op smaak met zout en peper.
Serveer eventueel met roggebrood of een gewoon stukje brood. Dit in gesmeerd met boter doe je je in Ierland wanen. Eet smakelijk!