Italiaanse tomatensoep uit de slowcooker

Koken met een slowcooker heeft als voordelen dat smaak- en vitamines veel beter bewaard blijven. Deze italiaanse tomatensoep uit de slowcooker is dan ook zeer rijk en smaak en ook nog eens supergezond.

Recept Afdrukken
Italiaanse tomatensoep uit de slowcooker
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
personen
Instructies
voorbereiden
  1. Verhit in een pan op het vuur olie en boter tot de boter schuimt.
  2. Voeg de ui toe en fruit hem zachtjes 5 minuten.
  3. Voeg daarna de knoflook en de tomaten toe.
  4. Doe de bouillon en tomatenpasta erbij en roer goed door elkaar. Breng het geheel tegen de kook aan en schenk het dan in de slowcooker.
bereiden
  1. Zet de slowcooker op hoog, doe het deksel erop.
  2. Zet de slowcooker na 1 uur op laag. Verwarm de soep 4-5 uur of totdat alles zacht is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. (Dat kan gewoon in de slowcooker) , zeef eventueel. Voeg eventueel de room toe en roer de soep door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer met verse basilicum.

2 comments on “Italiaanse tomatensoep uit de slowcookerAdd yours →

  1. Heerlijke soep, heb hem idd wel door een zeef gehaald om alle velletjes er uit te halen. Ook wat ansjovis meegebakken met de uien voor extra smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *