Meatloaf van Julius Jaspers

Deze zeer smaakvolle meatloaf van Julius Jaspers werd door hem al in 1983 bedacht voor zijn toenmalige traiteurwinkel. Het is een heerlijk en makkelijk gerecht, wat je in 10 minuten klaar maakt.

Lekker met bijvoorbeeld wortels en fritekes.

Het gerecht is eigenlijk voor 6 personen, maar wij aten alles met z’n vieren op. De fantastische jus die daarna overblijft kun je bewaren voor een volgens gerecht.

Recept Afdrukken
Meatloaf van Julius Jaspers
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng het gehakt met de ui, de knoflook, het los geklopte ei en zout en peper en bedek de bodem van een braadslede (of ovenschaal) ermee.
  3. Maak een saus van ketchup, bruine suiker, chilisaus en water, verwarm dit iets zodat de suiker goed oplost en giet dit over het gehakt.
  4. Zet de braadslee (of ovenschaal) met het meatloaf in de oven en gaar dit voor 40 minuten als je het direct gaat eten. Als je de meatloaf later wilt eten, gaar dan 30 minuten en zet het gerecht afgekoeld en afgedekt in de koelkast. Op het moment dat je het gerecht wilt eten dan verwarm je dit nog 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Notities

 

0 comments on “Meatloaf van Julius JaspersAdd yours →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *