Mijn moussaka variant is snel te maken en lekker light, ondanks de kaas bevat een portie niet meer dan 445 calorieën.
Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine, afkomstig van de Griekse kok Tselementes, die alle gerechten uit de tijd van het voormalige Ottomaanse Rijk wilde bannen. Hij schreef een kookboek in de begin van de twintigste eeuw met het recept van Moussaka. (bron: wikipedia)
Prep Tijd | 20 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 280 ml tomatenpuree
- 1 tl kaneelpoeder Zelf laat ik dit meestal weg
- 2 aubergines
- 100 ml water
- 150 gram geraspte kaas
- 1 stokbrood (afbak)
Ingrediënten
|
|
Instructies
saus
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
- Bak de ui en knoflook 1 min. mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
- Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de saus 5 min.
laagjes
- Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken.
oven
- Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
- Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
- Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met het stokbrood.
0 comments on “Moussaka met gehakt (light)” Add yours →