Moussaka met gehakt (light)
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Grieks
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Passieve Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Passieve Tijd
30
minuten
Ingrediënten
2
uien
2
tenen
knoflook
3
el
olijfolie
300
gram
rundergehakt
280
ml
tomatenpuree
1
tl
kaneelpoeder
Zelf laat ik dit meestal weg
2
aubergines
100
ml
water
150
gram
geraspte kaas
1
stokbrood
(afbak)
Instructies
saus
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
Bak de ui en knoflook 1 min. mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de saus 5 min.
laagjes
Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken.
oven
Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met het stokbrood.