Pulled Chicken
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven (of bbq) voor op 160 graden
  2. Breng de kippendijen (of kipfilet) op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de ui in halve ringen, pers de tenen knoflook uit en zet deze even apart.
  4. Smelt de boter in een (braad-) pan en bak de kippendijen (of kipfilet) rondom bruin. Haal ze vervolgens uit de pan.
  5. Bak de ui en uitgeperste tenen knoflook in dezelfde pan aan. Als de ui glazig is, voeg je de kippendijen en de barbecuesaus toe. Meng alles door elkaar en zet het vuur uit.
  6. Het makkelijkste is om de braadpan in de voorverwarmde oven te zetten met een deksel erop. Mocht dit niet kunnen, dan kun je ook een ovenschaal gebruiken en deze afdekken met aluminiumfolie.
  7. Zet de pan met deksel (of de afgedekte ovenschaal) een uur in de oven (of op de bbq). Haal na 30 minuten de pan eruit en draai de kip om en besprenkel deze opnieuw met het uit-knoflook-saus mengsel.
  8. Na ongeveer een uur haal je de pan uit de oven en trek je zonder enige moeite met twee vorken de kip uit elkaar. Meng dit nog even goed met de saus en je pulled chicken is klaar.
  9. Je kunt de pulled chicken serveren op een broodje met wat sla. Een andere lekkere variant is wat groente ernaast serveren (wortels, doperwten, etc) en dan bijvoorbeeld zoete aardappelfrites.