Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Smelt 160 g Toblerone au bain-marie.
Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel.
Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Bodem klaar
Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Topping
Smelt ondertussen voor de ganache 140 g Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door. Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart.
Afwerking
Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache. Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.